O ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΩΝ OSCAR 2009


Τα 'καλά' του προβάρει ο Hugh Jackman για τις 22 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Ο λόγος; Επιλέχθηκε για να παρουσιάσει την φετινή τελετή των Oscar από τους υπεύθυνους της Ακαδημίας Κινηματογράφου! Σύμφωνα με τους παραγωγούς Laurence Mark και Bill Condon "ο Hugh είναι η ιδανική επιλογή για να παρουσιάσει τη φετινή τελετή: είναι σταρ εγνωσμένης αξίας, έχει στυλ, φινέτσα και αίσθηση του timing". Κι αν αυτά ηχούν στα αυτιά σας σαν ψεύτικες αβρότητες, μάθετε ότι ο Jackman έχει εμπειρία στην παρουσίαση βραβείων. Όχι μόνο παρουσίασε τα θεατρικά βραβεία Tony το 2005, αλλά την ίδια χρονιά κέρδισε βραβείο Emmy για τις επιδόσεις του στο εν λόγω πόστο (κατηγορία 'Outstanding Individual Performance in a Variety or Music Program'). Η επιτυχία τον έφερε στην παρουσίαση και των Tony το 2006, φέρνοντας μια ακόμη αντίστοιχη υποψηφιότητα για Emmy, χωρίς αυτή τη φορά να κερδίσει.

Η αναπάντεχη αυτή επιλογή για το ρόλο του παρουσιαστή έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο της πρόσφατης εξαγγελίας των διοργανωτών της τελετής ότι επιθυμούν να αλλάξουν τον τρόπο που αυτή διεξάγεται και να την κάνουν ελκυστικότερη προς το νεανικό κοινό.

Πέραν της πλούσιας καριέρας του στον κινηματογράφο, με ταινίες όπως - μεταξύ άλλων - το «The Fountain» του Darren Aronofsky, τα τρία «X-Men», το «The Prestige» του Christopher Nolan και το «Scoop» του Woody Allen, ο Hugh Jackman ακολουθεί παράλληλα επιτυχημένη πορεία στο θεατρικό σανίδι με συμμετοχές ως επί το πλείστον σε παραγωγές μιούζικαλ. Ένα δείγμα αυτής της υποκριτικής πλευράς του μας έδωσε με την φωνητική του ερμηνεία στο «Happy Feet». Τελευταία τον είδαμε στο πολυδάπανο και πολυαναμενόμενο «Australia», το οποίο απογοήτευσε μια πολύ μεγάλη μερίδα της κριτικής διεθνώς.

Στο μέλλον θα τον δούμε στο «X-Men Origins: Wolverine» που προβλέπεται να σπάσει τα ταμεία, όχι όμως προτού τον τσεκάρουμε στο ρόλο - πρόκληση που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τη βραδιά των Oscar. Αλλοι αδημονούν να τον απολαύσουν, άλλοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να τον κατασπαράξουν, άλλοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για αυτό το κομμάτι της τελετής, αλλά όπως και να 'χει ο δημοφιλής Αυστραλός ηθοποιός θα δείξει τι αξίζει στο 'γήπεδο'!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου