H Βαρντάλος επιστρέφει!

H Βαρντάλος επιστρέφει!

Η Νία Βαρντάλος του "Γάμου Αλα Ελληνικά" συνεχίζει να εμπνέεται από την ελληνική παράδοση για τη νέα της ρομαντική κομεντί, με γυρίσματα ακόμα και στον βράχο της Ακρόπολης κατόπιν ειδικής άδειας από το ελληνικό κράτος.

Ο "Έρωτας Αλά Ελληνικά" μιλάει για μια ελληνοαμερικανίδα ξεναγό που σαν αντίδοτο στην αδιαφορία των τουριστών βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός οδηγού λεωφορείου, ερμηνευμένο από τον Αλέξη Γεωργούλη. Κι ενώ στην Αμερική το ενδιαφέρον είναι μηδαμινό για αυτή την παραγωγή που η Fox Searchlight απέκτησε από την αγορά των Καννών (αλλά δεν προβλέπεται ακριβώς να την οδηγεί κι αυτήν στα Όσκαρ, όπως το "Slumdog Millionaire"), στα πάτρια εδάφη αναμένεται μάλλον κάπως περισσότερο κυρίως χάρη στο σχεδόν ηρωικό στάτους της Βαρντάλος λόγω του "Γάμος Αλά Ελληνικά" του 2002.
Το οποίο προβλέψιμα αγαπήθηκε στην Ελλάδα, αλλά αναπάντεχα το ίδιο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, χάρη στον ακίνδυνα στερεοτυπικό τρόπο με τον οποίο απεικόνιζε τους "exotic Greeks" ως περίεργο και σπάνιο είδος ανθρώπων.
Η Βαρντάλος επέλεξε να ποντάρει σε αυτή την περσόνα, μεταφέροντας την επιτυχία της στην τηλεόραση ως sitcom, όπου (ύστερα από μια από τις μεγαλύτερες επεισόδιο-προς-επεισόδιο πτώσεις τηλεθέασης στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης) κόπηκε με συνοπτικές διαδικασίες κατόπιν 7 επεισοδίων, καθώς προφανώς το εξωτικό το φρούτο σε εβδομαδιαία φάση γίνεται μπανάλ, ειδικά αν είναι και ελάχιστα αστείο.

Στα χρόνια που έχουν περάσει από τότε η Βαρντάλος έχει κάνει ελάχιστα πράγματα, απορρίπτοντας στο μεταξύ ρόλους επειδή ήταν πολύ "βρώμικοι" με "πρόστυχες σκηνές", ώσπου βρήκε ένα σενάριο του βετεράνου των "Σίμπσονς" Μάικ Ράις, βασισμένο στις ταξιδιωτικές του εμπειρίες, το οποίο και μετέτρεψε στo νέα της ελληνοαμερικανικό κωμικό ρομάντζο, πρώτα από πολλά ακόμη που σκοπεύει να πραγματοποιήσει τα επόμενα χρόνια. (Σύμφωνα με την ίδια, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε στάδιο νοητικού σκάουτινγκ τοποθεσιών για μελλοντικά γυρίσματα.) Σκηνοθέτης εδώ αναλαμβάνει ο Ντόναλντ Πίτρι, ο άνθρωπος που μας έφερε τη "Miss... Με το Ζόρι" και το "How to lose a guy in 10 days", ενώ αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του σπουδαίου Ρίτσαρντ Ντρέιφους στο καστ. Η ταινία θα πραγματοποιήσει απόψε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Αθήνα, ενώ στις αίθουσες θα βγει 28 Μαϊου, μια βδομάδα πριν τις αμερικάνικες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου