Από τους Watchmen στον Φρέντι!

Από τους Watchmen στον Φρέντι!

Αν και ο παραγωγός Μπραντ Φούλερ διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι ο Τζάκι Ερλ Χάλεϊ δεν είναι ο Φρέντι Κρούγκερ στο επερχόμενο remake/reboot του «Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες» που ετοιμάζει η «Platinum Dunes» του Μάικλ Μπέι και το στούντιο της New Line, τελικά η φήμη επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά.

Ο παιδόφιλος του Little Children (ρόλος που τον έφερε στην πεντάδα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ β' ανδρικής ερμηνείας) και μανιακός στους Watchmen, Τζάκι Ερλ, μπορεί να διαθέτει μια φυσιογνωμία ιδανική για να φέρει εις πέρας ρόλους πασπαλισμένους με διαστροφή και φρίκη, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι στο δρόμο με τις λεύκες η εμφάνισή του δε θα τον βοηθήσει και πολύ, όταν υποβληθεί στο ... extreme makeover που θα τον μεταμορφώσει σε Φρέντι. Ο Χάλει αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις και στο πολυαναμενόμενο Shutter Island του Μάρτιν Σκορσέζε, όπου υποδύεται έναν παρανοϊκό εγκληματία έγκλειστο σε ψυχιατρείο-φυλακή.

Σε κάθε περίπτωση έχει αποδείξει ότι διαθέτει (στους μέχρι τώρα ρόλους του) σωστή ισορροπία εξυπνάδας και μοχθηρίας για να ταιριάξει στο προφίλ ενός χαρακτήρα σαν τον θρυλικό δολοφόνο του Εφιάλτη. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει ο «βιντεοκλιπάς» Σάμιουελ Μπάγιερ, ενώ το σενάριο θα υπογράφει ο έμπειρος Γουέσλι Στρικ, η πένα πίσω από την «Arachnophobia» και το «Wolf», καθώς και φιλμς όπως τo "Doomed", αλλά και ο "Άγιος".

Όσο για τα πρώτα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από την πλοκή του remake/reboot, ένας επιστάτης-κηπουρός σε νηπιαγωγείο με το όνομα Φρέντι λυντσάρεται από ένα πλήθος εξαγριωμένων γονιών που τον καίνε ζωντανό, όταν κατηγορείται για κακοποίηση παιδιών. Ο Φρέντι επιστρέφει για να εκδικηθεί τα ίδια παιδιά που τον κατήγγειλαν, κοντά πια στην ενηλικίωση. Το κεντρικό ερώτημα στην ταινία -και βασική προσθήκη στην πλοκή- θα είναι: τελικά ο Φρέντι έπραξε όλα όσα του καταλόγισαν ή κατηγορήθηκε άδικα; Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συντελεστές φιλοδοξούν να ενισχύσουν την ατμόσφαιρα του τρόμου και να προβάλουν ένα χαρακτήρα που δε ... χαρίζει κάστανα. Σε τέτοια εγχειρήματα σπανίως οι σύγχρονες εκδοχές καταφέρνουν να συγκινήσουν όσο οι original, αλλά οι fans του είδους πάντα αφήνουν την ελπίδα θα πεθάνει τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου