Διέρρευσε ο Wolverine!

Διέρρευσε ο Wolverine!
Aναπάντεχα, καθόλου πρωταπριλιάτικο και εξίσου καθόλου αστείο, το νέο που κυκλοφόρησε σαν αστραπή τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου ήταν οτι μια ποιοτικά αψεγάδιαστη κόπια του workprint του επερχόμενου μπλοκμπάστερ "Χ-Men Origins: Wolverine" διέρρευσε στα σχετικά sites στο ίντερνετ έναν ολόκληρο μήνα πριν την κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες.

Κι ενώ ιστορικά δεν είναι η πρώτη αντίστοιχη περίπτωση (είχε συμβεί και με το "Hulk" του Ανγκ Λι, αλλά και πιο πρόσφατα με τις μεγάλες επιτυχίες του "Taken" και του "Gran Torino", που παρά τη διαρροή έγινε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της καριέρας του Κλιντ Ιστγουντ) είναι για διάφορους λόγους αυτή που έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο σάλο. Λόγους που αφορούν στην εν εξελίξει ιστορική δίκη του torrent site The Pirate Bay, καθώς και στην αυξανόμενη πίεση νομοθετών και εταιρειών στην προοσπάθειά τους να εξαλείψουν το φαινόμενο της πειρατείας. Μάχη που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πως δεν μπορούν να κερδίσουν, όπως αποδεικνύουν οι όλο και περισσότερες διαρροές ταινιών, όλο και νωρίτερα σε σχέση με την κυκλοφορία τους στις αίθουσες.

Το ίντερνετ τώρα σχίζεται στα δύο, καθώς μεγάλα sites καταδίκασαν την διαρροή την ώρα που μέρος του κοινού έριχνε κατάρες κάρματος στην Fox με ατάκες τύπου "καλά να πάθουν μετά από αυτό που έκαναν στο "Watchmen"" ή "το X-Men 3 ήταν χάλια".
Η ίδια η εταιρεία πάντως ευχαρίστησε δημοσίως τον κόσμο που σε μεγάλο βαθμό στάθηκε τουλάχιστον με σκεπτικισμό απέναντι στο γεγονός. Και τονίζει, ενώ έχει ξεχυθεί στο κυνήγι του θρασύτατου όπως κι αν το κάνεις υπεύθυνου για το μεγαλύτερο ίσως θρίαμβο στην ιστορία της online σινε-πειρατείας, πως η κόπια που διέρρευσε είναι workprint, δηλαδή ετοιμασμένη σε κάποιο στάδιο του post-production. Που θα πει πως οι επίδοξοι παρανομούντες θα πρέπει να υποστούν σκηνές χωρίς τελειωμένα οπτικά εφέ ή με καλώδια να διακρίνονται να σηκώνουν τους ηθοποιούς στον αέρα κτλ.

Η ουσία είναι πως άθελά της, η Fox βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα από τα σημαντικότερα πειράματα στην ιστορία του entertainment, καθώς το τριήμερο άνοιγμα του "Wolverine" την 1η Μαϊου θα αποτελέσει ένα μεγάλο επί της ουσίας τεστ (αλλά σε καμία περίπτωση απόδειξη) για το κατά πόσο τελικά τέτοια φαινόμενα όντως πλήγουν την εμπορική καριέρα μιας ταινίας ή όχι. Η μάχη αυτή έχει μάλλον πολύ δρόμο ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου