ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Η ΕΡΤ παρουσιάζει μια φρικιαστική πτυχή του Β΄ Παγκοσμίου, την καταναγκαστική πορνεία κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντικείμενο ιστορικής μελέτης σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.
Στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης μαρτύρησαν και εξοντώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι. Το μαρτύριο πήρε από το 1942 τη μορφή της καταναγκαστικής εργασίας. Οι ναζί μετέτρεψαν τους κρατούμενους σε σκλάβους εργασίας. Στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την «παραγωγικότητα» των σκλάβων οι ναζί άρχισαν να πληρώνουν πριμ σε ορισμένες κατηγορίες κρατουμένων - όπως στους «Κάπος», τους επιστάτες. Με τέτοια πριμ, οι κάτοχοί τους μπορούσαν κατόπιν να επισκέπτονται τους οίκους ανοχής των στρατοπέδων.
Οι οίκοι ανοχής στα στρατόπεδα συγκέντρωσης διέφεραν εντελώς από εκείνους εκτός των στρατοπέδων, στα οποία σύχναζαν οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, των Ες-Ες, και του τακτικού στρατού, της Βέρμαχτ. Οι «εκδιδόμενες» γυναίκες έπρεπε να είναι άριας καταγωγής, οι «πελάτες» επίσης Άριοι. Τα εβραϊκής καταγωγής άτομα είχαν αποκλειστεί εξ ορισμού από αυτούς.
Στα πορνεία των στρατοπέδων το σεξ ήταν μια μορφή καταναγκαστικής εργασίας. Οι κρατούμενες που εκδίδονταν, ήταν σκλάβες του σεξ, όπως οι άλλοι κρατούμενοι ήταν σκλάβοι εργασίας. Με τη διαφορά ότι αυτές είχαν μαζί με τη σωματική και την ηθική οδύνη.
Η επώδυνη αυτή διαδικασία, έκλεισε για πολλά χρόνια τα στόματα των γυναικών που υπέστησαν αυτό το μαρτύριο, με αποτέλεσμα το ανατριχιαστικό αυτό έγκλημα να μείνει στο σκοτάδι για μισόν αιώνα.
Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν στο Ράβενσμπούργκ, από όπου στρατολογούνταν οι γυναίκες για τα πορνεία, καθώς και στο Νταχάου, το Σάξενχάουζεν και το Άουσβιτς. Παράλληλα, γίνεται γενικότερη ανάλυση του φαινομένου των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αλλά και αναφορά στις Ελληνίδες που πέρασαν από το κολαστήριο του Ράβενσμπουργκ. Στην ταινία μιλούν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και κορυφαίοι Γερμανοί ιστορικοί, ενώ μεγάλο μέρος του αρχειακού υλικού που χρησιμοποιήθηκε, προβάλλεται για πρώτη φορά.http://rapidshare.com/files/66827679/oikoi_anoxis_sta_nazistika_stratopeda_singkentrosis.part1.rar
http://rapidshare.com/files/66837020/oikoi_anoxis_sta_nazistika_stratopeda_singkentrosis.part2.rar
http://rapidshare.com/files/66787125/oikoi_anoxis_sta_nazistika_stratopeda_singkentrosis.part3.rar
http://rapidshare.com/files/66799623/oikoi_anoxis_sta_nazistika_stratopeda_singkentrosis.part4.rar
http://rapidshare.com/files/66811319/oikoi_anoxis_sta_nazistika_stratopeda_singkentrosis.part5.rar
http://rapidshare.com/files/66816606/oikoi_anoxis_sta_nazistika_stratopeda_singkentrosis.part6.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου