11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣΟι αντιδράσειςτης αμερικανικής αεράμυνας


Το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 4.000 αεροπλάνα πετούσαν στον εναέριο χώρο των Η.Π.Α.. 4 ήταν εχθρικά. Παρόλο που η Αμερική διέθετε τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη, ήταν εντελώς απροετοίμαστη γι' αυτήν την πρωτοφανή επίθεση. Το ντοκιμαντέρ του BBC καταγράφει την αντίδραση των αεροπορικών δυνάμεων στα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.
Μία επίθεση εναντίον της Αμερικής ήταν ανήκουστη. Γι' αυτό υπήρχαν μόνο 14 μαχητικά αεροπλάνα στην ηπειρωτική χώρα. Δύο εξ' αυτών ήταν στη Αεροπορική Βάση Ότις στο Κέιπ Κοντ.
To πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου, ο υπαξιωματικός Τζέρεμι Πάουελ ήταν σε υπηρεσία στο Huntress Control, ένα απομονωμένο φυλάκιο στη Νέα Υόρκη. Δέχθηκε τηλεφώνημα από τη διοίκηση στη Βοστόνη, για μία πιθανή αεροπειρατεία και επικοινώνησε με τη βάση Otis. Τα 2 F15 απογειώθηκαν αμέσως αλλά ήταν 153 μίλια μακριά από τη Νέα Υόρκη όταν το πρώτο αεροπλάνο έπεσε στους Δίδυμους Πύργους. Στις 09:02, το δεύτερο αεροπλάνο χτύπησε τους πύργους. Οι πιλότοι, παρόλο που ήταν εκπαιδευμένοι, δεν μπόρεσαν να φτάσουν εγκαίρως.
Στο Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτάκτων Καταστάσεων, σε ένα καταφύγιο κάτω από το Λευκό Οίκο, αποφασίστηκε πως για να εκτιμηθεί το μέγεθος της αεροπειρατείας, κάθε επιβατικό και ιδιωτικό αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί.
Στις 09:38, το αεροπλάνο των American Airlines έπεσε στο Πεντάγωνο, ενώ υπήρχαν υποψίες πως και άλλα αεροπλάνα κατευθύνονταν προς την Ουάσινγκτον. Ο Πρόεδρος Μπους και ο Ντικ Τσένεϊ αποφάσισαν πως όλα τα αεροπλάνα με αεροπειρατές έπρεπε να καταρριφθούν.
Όμως, ήταν επιβατικά αεροπλάνα και συγχρόνως όλα τα μαχητικά δεν διέθεταν πολεμικό εξοπλισμό. Ο συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μαρ, παραδέχθηκε πως οι πιλότοι έπρεπε να αποδεχθούν ότι κατευθύνονταν σε μία αποστολή αυτοκτονίας. "Ήταν πολύ πιθανό να τους ζητηθεί να θυσιάσουν τη ζωή τους προκειμένου να αποτρέψουν νέες επιθέσεις", δηλώνει. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Μέσα σε 3 ώρες από τη διαταγή, είχαν προσγειωθεί 4.836 αεροπλάνα. Η Ουάσινγκτον ήταν πλέον ασφαλής.

Συνεντεύξεις με πιλότους μαχητικών αεροπλάνων, αξιωματικούς της Αεροπορικής Διοίκησης και κυβερνητικούς συμβούλους, συνθέτουν την καταγραφή των τραγικών γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου και εξετάζουν τις αποφάσεις που λήφθηκαν εις το όνομα της Αμερικανικής Αεράμυνας.Download from rapidshare.com

http://rapidshare.com/files/55178514/panikos_stous_aitheres.part1.rar
http://rapidshare.com/files/55194947/panikos_stous_aitheres.part2.rar
http://rapidshare.com/files/55221183/panikos_stous_aitheres.part3.rar
http://rapidshare.com/files/55237245/panikos_stous_aitheres.part4.rar
http://rapidshare.com/files/55240432/panikos_stous_aitheres.part5.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου